Стихійна торгівля з Хлібної зникла. Чи надовго?

З самого ранку вулиця Хлібна у Житомирі незвично простора. Стихійної торгівлі немає.

Сьогодні, 28-го травня 2012-го року вступила у дію заборона несанкціонованої торгівлі у місті Житомирі, прийнята на одному з засідань міськвиконкому. Законослухняні торговці, які багато років торгують нелегально вирішили не йти на порушення закону і підкорилися рішенню влади? Так подумав журналіст Репортер Житомира, бадьоро крокуючи пустим тротуаром Хлібної. Аж тут ми надибали декількох пенсіонерів, які наважилися викласти на землю свій невеличкий асортимент товару.

Від них ми дізнались, що торговці з тротуарів не склали руки і вичікують моменту, щоб знову зайняти тротуари.

– Ситуація не вирішена. Думаєте, всі змирилися? Аж ніяк, – каже сміливець, який плюнувши на всі заборони, торгує зараз на Хлібній, не боячись міліції, яка має забезпечити дотримання законності. – Сьогодні понеділок, небазарний день, всі сидять по домах. Ніхто ні на які ринки не попереходив. Всі вичікують, що буде далі. Чув, знову хочуть йти до Рижука. А що мені пенсіонеру робити? Стою отут, торгую дріб’язком, щоб прожити. Які ще з мене податки? Який з мене старого підприємець?

А цей тротуар торговці з Хлібної прозвали “Вірин проспект”. Кажуть, попередня влада неодноразово обіцяла заасфальтувати цей тротуар. “Скільки ніг тут збито і переломано! А зимою коли слизько – люди падають тут цілими десятками. Цікаво, цій владі так само байдуже”, – говорить Репортерові торговець, який стоїть тут не один рік