Суперпродукти для жінок

Які продукти потрібно включити в свій раціон жінці, щоб залишатися молодою, стрункою та здоровою?

Пропонуємо список цих самих корисних для жінок продуктів.

Знежирений йогурт ідеально підходить для жінок. Він, є відмінним джерелом кальцію і допомагає боротися з остеопорозом. Йогурт добре впливає на шлунково-кишковий тракт і знижує ризик виникнення виразки.

Кількість: 1 чашка кожен день

Жирна риба багата на омега-3 (риб’ячий жир). Лосось, сардина, тунець і скумбрія допомагають знизити ризик утворення згустків крові, які можуть виникнути внаслідок використання протизаплідних таблеток. Жирна риба захищає від захворювань пов’язаних з серцем, інсульту, гіпертонії, депресії, болю в суглобах, артриті і при репродуктивних проблемах, а в деяких випадках навіть від хвороби Альцгеймера.

Омега-3 допомагає в роботі мозку і покращує зір, також просто необхідно їсти жирну рибу вагітним і годуючим матерям.

Кількість – від 2 до 3 порцій на тиждень

У квасолі низький вміст жиру і холестерину. Також вона є хорошим джерелом білка і клітковини. Квасоля допомагає в боротьбі з раком молочної залози. Вона також підходить для жінок, які знаходяться в групі ризику раку товстої кишки. Квасоля джерело рослинного білка, який допомагають жінкам переживати менопаузу.

Кількість: від 3 до 4 порцій на тиждень

Темний шоколад відомий не тільки своїм смаком, а ще й своїми захисними властивостями. У ньому міститься багато антиоксидантів, які захищають наш організм від згубного впливу забруднення навколишнього середовища. Шоколад складається з магнію, марганцю, фосфору і міді цинку – важливих поживних речовин для організму. Деякі дослідження також показують, що темний шоколад знижує кров’яний тиск, загострює мислення і зволожує шкіру. А ще шоколад відмінно знижує стрес, тому жінки так люблять його під час ПМС.

Кількість: Чверть в день

Папайя
Відмінне джерело калію і вітаміну С, папайя може компенсувати потенційно шкідливий вплив натрію на кров’яний тиск. Дослідження показали, що жінки піддаються більш високому ризику жовчнокам’яної хвороби, ніж чоловіки. Тому, налягайте на папайю, оскільки вона кращий друг жовчного міхура. Але вагітним жінкам слід утриматися від папайї, оскільки вона діє як протизаплідний засіб, який може привести до викидня.

Кількість: 2 скибочки в день

В помідорах містьться потужний антиоксидант – лікопін, який знижує шанси захворіти на рак молочної залози. Помідори, як відомо, захищають від шкідливого впливу ультрафіолетових променів сонця. Це захищає шкіру жінки, допомагаючи їй залишатися молодою.

Кількість: 1 помідор кожен день

Шпинат, як відомо, один з кращих джерел фолату, який запобігає вроджені дефекти, хвороби серця, рак товстої кишки і недоумство. Шпинат захищає нашу шкіру від пошкоджень, викликаних спекою, і призупиняє процес старіння.

Кількість: від 2 до 3 порцій на тиждень

Як і вино, ягоди захищають організм потужними антоціанами, які відіграють важливу роль у клітинному відновленні. Високий вміст вітаміну С та фолієвої кислоти, дуже важливий для жінок в дітородному віці.

Кількість: від 3 до 4 порцій на тиждень

Споживання цільного зерна допомагає боротися з кров’яним тиском і уповільненим обміном речовин. Цільнозерновий хліб, коричневий рис і овес додадуть більше клітковини в раціон і дадуть відчуття ситості з меншою кількістю калорій.

За матеріалами: obozrevatel