У Житомирі ДП «Поліськгеодезкартографія» заборгувало своїм працівникам 600 тисяч гривень зарплати

15 травня перший заступник прокурора області Анатолій Чумаченко та перший заступник прокурора Житомира Олег Мостиховський взяли участь у роботі виїзного засідання комісії Житомирської обласної державної адміністрації з питань погашення заборгованості із заробітної плати.

Засідання відбулося на території на ДП «Поліськгеодезкартографія». Ї не випадково. Це підприємство заборгувало працівникам понад 600 тися гривень зарплати, до того ж, упродовж цього року борг зріс більше, ніж на 200 тисяч гривень.

Учасники виїзного засідання ґрунтовно проаналізували причини виникнення великої заборгованості, заслухали керівників підприємства та вислухали думку працівників, яким не виплачено зарплати. Про це Репортер Житомира інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

З урахуванням результатів виїзного засідання комісії, прокуратурою міста, спільно з фахівцями Територіальної державної інспекції з питань праці в Житомирській області розпочато перевірку щодо дотримання трудових прав працівників. За результатами перевірки приймуть рішення відповідно до вимог чинного законодавства.

Окрім того, упродовж 2012 року прокуратурою міста Житомира в інтересах працівників ДП «Поліськгеодезкартографія» подано до суду 14 заяв про видачу судових наказів про стягнення боргу із виплати заробітної плати на суму майже 200 тисяч гривень. Усі заяви задоволено.