У Житомирі наводять порядки з торговими місцями на вулицях

Вчора, 3 травня у прес-центрі міської ради відбулась погоджувальна рада голів фракцій, постійних комісій міської ради.

На розгляд ради було винесено питання про ліквідацію стихійної торгівлі на вулиці Хлібній та майдані Житній ринок.

Секретар міської ради Наталія Леонченко повідомила присутніх про хід виконання рішень сесії та міськвиконкому щодо ліквідації стихійної торгівлі на вулицях, прилеглих до Житнього ринку та ситуацію, що склалася на разі.

Голова фракції «Партії регіонів» Василь Кучик зазначив, що прийняті рішення виконкому та сесії лежать у площині закону та не потребують змін чи скасування, їх потрібно просто виконувати.

Юрій Кузнєцов наголосив, що цю справу потрібно довести до кінця: «Виконком двічі корегував рішення про скасування тимчасових торгівельних місць, були створенні сприятливі умови для переходу торговців на інші ринки, але торговці не пішли із вулиць. Тепер потрібно жорстко ставити питання, залучати всі необхідні контролюючі служби і довести цю справу до кінця».

Микола Боровець зауважив, що це питання складне, але потребує чіткого алгоритму виконання: прийняття рішення – виконання рішення – моніторинг результатів виконання рішення. Для цього треба активізувати роботу контролюючих органів.

Всі присутні члени погоджувальної ради одностайно підтримали необхідність виконання рішень міськвиконкому щодо ліквідації тимчасових торгівельних місць на вказаних вулицях.

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради