У Житомирі їздити маршрутками небезпечно

У прокуратурі Житомирської області відбулося розширене засідання колегії, на якому обговорено стан додержання органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, правоохоронними та контролюючими органами вимог законодавства щодо забезпечення належної організації та безпеки пасажирських перевезень на автомобільному транспорті.

Один із основних негативних факторів – це робота «нелегальних» перевізників, які не мають дозвільних документів, працюють без контролю, що створює загрозу життю та пасажирським перевезенням, безпеці руху”, – зазначила заступник прокурора області Марина Косовська.

Не завжди дотримуються вимог чинного законодавства перевізники (в області усього таких зареєстровано 400), які мають ліцензії на провадження господарської діяльності щодо перевезення пасажирів, інформує 0412.in.ua.

Наприклад, встановлено факти використання транспортних засобів, які не відповідають вимогам протипожежної та санітарної безпеки, нормам щодо пасажиромісткості та комфортності, не пройшли передрейсових технічних оглядів, несправні. Нерідко газові установки на автобусах використовуються із порушенням правил експлуатації або переобладнані без відповідного погодження з органами ДАІ.

Установлено факти, коли не оформлено трудових угод із водіями, які не проходять медичних оглядів, працюють на маршруті понаднормово – по 12-15 годин. Поширені випадки порушення перевізниками розкладу, графіків та маршруту руху автотранспортних засобів, прав пасажирів-пільговиків.

Джерело: 0412.in.ua