В Житомирі відкрився сезон фонтанів

Перші травневі дні для міста були прикрашені не лише квітучими деревами, а й відновленням роботи житомирських фонтанів, які роблять міський дизайн більш привабливим і виразним.

Для того, щоб ця подія відбулася вчасно фахівці обстежили усі міські гідротехнічні споруди на предмет визначення необхідного фронту профілактичних і ремонтних робіт та їх собівартості. Додатково закуплено необхідну кількість труб для заміни при проведенні ремонтних робіт, проведено ревізію механічної частини, електротехнічного обладнання та запірної арматури житомирськиї фонтанів.

Так, до відкриття сезону 2012 було проведено капітальний ремонт фонтану біля кінотеатру «Жовтень» виготовлено та встановлено 57 нікельованих шарів на металевих стояках, які повністю відтворюють авторський задум архітекторів фонтану. Також проведено косметичний ремонт решти міських фонтанів – на майдані Соборному, майдані Польовому, Старому бульварі.

На утримання та експлуатацію міських фонтанів КП “Житомирводоканал” міська рада виділяє 250 тисяч гривень на рік. Проте і саме підприємство при складних виробничих завданнях, не шкодує ні сил, ні власних коштів для функціонування у місті фонтанів, які надихають житомирян енергією і силою падаючої води.

За матеріалами: Житомир онлайн