В Житомирі відзначають День Європи, яка вимагає від української влади припинити політичні переслідування

У Житомирі триває відзначення Дня Європи.

14 травня в облдержадміністрації відбулася зустріч дипломатів з лідерами молодіжного руху, представниками шкіл, у яких поглиблено вивчають англійську мову і цікавляться питаннями євроінтеграції. Захід був організований молодіжним об’єднанням «Євроклуб» на чолі з його президентом Оленою Діковою-Фаворською та головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Молоді люди мали змогу поспілкуватися з керівником відділу преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні Золтаном Салаї, радником голови Представництва Європейського Союзу в Україні Вікторією Давидовою.

Цього ж дня у Житомирському академічному музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги відбувся урочистий концерт. Його відкрили заступник голови облдержадміністрації Віктор Балюрко та перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Україна має бути членом Євросоюзу, – наголосив Віктор Балюрко. – Адже географічно ми вже в Європі, через нашу державу проходять шляхи зі сходу на захід, з півночі на південь. Сьогоднішня зустріч розпочинає цикл заходів, присвячених Дню Європи, який завершиться цієї суботи, 19 травня, у парку культури і відпочинку ім. Ю. Гагаріна великим фестивалем національно-культурних товариств, де буде представлена творчість різних країн Європи», – повідомив заступник голови облдержадміністрації.

День Європи – свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а також офіційно в Україні у третю суботу травня з 2003 року

____________________________________________________________________________

Відзначення Дня Європи – мабуть є чи не найбільш актуальним для України цьогоріч. Ми ж бачимо, що Європа відвертається від України через політичні переслідування нинішньою владою своїх опонентів та ув’язнення їх. Україна, як і Білорусь, географічно Європейська держава. Але це нічого не означає, якщо в країні порушуються права людини. Одним лише географічним положенням виправдатися не вдасться. В Європі політик, який себе скомпрометував, йде у відставку сам, а у нас – ні сорому, ні совісті. Захопили владу і творять у ній що хочуть. Дехто так вростає у свій кабінет, що сидить у ньому до глибокої старості – азіатщина.

Соромно за державу, відвідати яку відмовляються європейські високопосадовці, щоб повболівати за свої збірні з футболу. Кажуть, бойкот буде не офіційним, а персональним – кожен з керівників країн Євросоюзу вирішуватиме сам, їхати йому на матчі в Україну, чи обмежитися переглядом поєдинків, які пройдуть у Польщі.

Українці – європейська нація – толерантні люди. І дуже прикро, що наша влада, яка у міру своєї неспроможності працювати чесно і професійно, не красти і не дерибанити, обирає силову модель управління країною замість демократичної, компрометує власний народ, віддаляючи його від Європи.