В Житомирі зібралися родині династії

13 травня Житомир святкував День матері, а 15 травня -День сім’ї.

З нагоди цих свят було проведено заходи в кожному куточку нашої області. Загальнообласне ж святкування відбулося 17 травня у залі засідань облдержадміністрації.

Зустріч з родинами «Нашому роду нема переводу» організувало головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації з нагоди відзначення Міжнародного дня сім’ї та до 75-річчя утворення Житомирщини. Захід проведено з метою вшанування славетних родин та династій, пропагування кращого досвіду сімейного виховання, родинних цінностей та традицій як запоруки формування самодостатньої української сім’ї.

Організатори влаштували для учасників заходу справжнє свято у теплій атмосфері, з піснями та подарунками. У холі обласної адміністрації присутні ознайомилися з виставками фоторобіт «Відповідальне батьківство у фотографії», зразками родинної творчості.

Відповідно до Указу Президента України Віктора Януковича «Про присвоєння почесного звання “Мати-героїня”» за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку керівники області провели церемонію нагородження багатодітних матерів області.

Ведучий заходу, заслужений діяч культури і мистецтв України, лауреат премії імені Івана Огієнка, член Національної спілки письменників України Володимир Шинкарук, розповів про сімейний портрет Житомирщини. Лунало багато історій родин, славетних династій, слів вдячності та шани, одні за одними вітання приймали багатодітні родини, сім’ї фермерів, лікарів, вчителів, спортсменів. По закінченні заходу всі гості свята взяли участь у флеш-мобі «75».

_________________________________________________________________________

Довідково

У Житомирській області проживає понад 304 059 сімей різного типу. 66% з них виховують одну дитину, двох дітей виховують 30,6%. Демографічний скарб Полісся складають багатодітні сім’ї, яких налічується 10 338 сімей, в них виховується 34 435 дітей. Протягом останніх років в області зросла кількість сімей нового формату, які керуються національною мудрістю: «Чужих дітей не буває». В 30 дитячих будинках сімейного типу знайшли сімейний затишок 210 дітей; 168 прийомних сімей знайшли місце в своїх оселях і серцях для виховання 300 дітей.

70 % українців вважають сім’ю найбільшою цінністю в житті.

Прес-служба облдержадміністрації