Влада вирішила “притиснути” тих, хто має автономне опалення

Господарям індивідуальних котлів будуть підвищувати тарифи

Вартість опалення в багатоквартирних будинках, особливо для тих громадян, які встановили індивідуальні котли, необхідно підвищити, заявив президент міжгалузевої асоціації з розвитку системи теплопостачання “Укртеплокомуненерго” Арсентій Блащук.

“Потрібно підвищувати ціну на газ для мешканців багатоквартирних будинків з індивідуальним опаленням. Бо несправедливо, коли вони платять 728 гривень за 1000 кубів газу. А їхні сусіди, у яких централізоване опалення – по 1309 гривень за 1000 кубів газу. Люди з індивідуальним опаленням кажуть: “Так нам дешево!”. Дешево, тому справедливої ціни немає! Справедливо буде, якщо ціни на природний газ будуть вирівняні для населення, яке має індивідуальне опалення і теплокомуненерго”, – цитує експерта Gazeta.ua.

За його словами, на сьогодні тарифи на житлово-комунальні послуги не відповідають економічно обгрунтованому рівню та складають лише 60% від їх реальної собівартості. Дотації виплачуються державою несвоєчасно та не в повному обсязі.

“Виникає питання: як теплокомуненерго платити заробітну плату працівникам, податки та інші платежі? Оскільки держава ж вимагає від нас платити всі 100% за спожитий природний газ. З такими тарифами ми прийдемо до ситуації, коли підприємства будуть працювати по три-чотири дні на тиждень, буде невиплата заробітної плати або несплата податків, як це було в попередні роки”, – зазначив Блащук.

Теплоенергетик також порадив забувати про радянський підхід, коли діяло правило населення ми не чіпаємо. Нагадаємо, влада постійно заявляє, що найближчим часом тарифи ні на газ, ні на опалення підвищуватися не будуть. Експерти переконані, що це пов’язано з наближенням парламентських виборів.