Володимир Дебой задумався про перенесення пам’ятника Леніна

Сьогодні житомирська міська рада 27 голосами не підтримала ініціативу депутата від ВО «Свобода» Сергія Оніщука направити міському голові Володимиру Дебою звернення до Верховної Ради України.

У ньому депутатський корпус міської ради мав закликати нардепів не підтримати законопроект «Про засади державної мовної політики».

Коментуючи Репортерові Житомира відмову депутатів Сергій Оніщук зауважив, що результат голосування показує, що міський голова та частково депутатський корпус від провладної більшості не підтримує мову на якій розмовляє громада міста, і не бажає її захищати.

У свою чергу міський голова Володимир Дебой повідомив, що депутати житомирської ради не компетентні у вирішенні мовного питання, і жодним чином не можуть вплинути на народних депутатів. Тому він порадив не дестабілізувати ситуацію. Більше того, Володимир Дебой вважає, що подібні ініціативи є нічим іншим, як передвиборчими технологіями.

На думку житомирського міського голови, можливо, краще задуматися про перенесення пам’ятника Леніна, який є об’єктом культурно-історичної спадщини в інше місце.

Але зробити це потрібно гарно, поважаючи ветеранів і людей, які шанують Леніна, як історичну постать. І зробити це потрібно без виборчих інсценуацій, – сказав Володимир Дебой.