“Випускниця в білизні” стала зіркою Інтернету, мама і педагоги захищають її

Епатажну сукню 17-річною дівчини вже кілька днів обговорюють в мережі.

В українському Інтернеті продовжують обговорювати наряд учениці павлоградської школи № 15 (Дніпропетровська обл.), яка прийшла на випускний практично в нижній білизні. 17-річна Настя Фоменко вразила всю школу, а потім і Інтернет, сміливою сукнею. Інтернет-спільнота бурхливо зустріла фото дівчини в епатажній сукні – в соцмережах розгорілися жаркі дискусії: навіщо вона це зробила, куди дивилися батьки, і хто вона після цього, пише “Сегодня”.

Педагоги СШ № 15 відхрестилися від коментарів на злободенну тему і питань на кшталт “чому дівчину не відправили переодягнутися”? Але витівку Насті спробувала пояснити замначальника управління освіти Павлограда Олена Бистрик.

“Швидше за все, на неї вплинуло постійне відвідування Інтернету, де немає ніякої цензури. Колосальний вплив зробили і кліпи шоу-зірок, які транслюються по телебаченню. До такого висновку ми прийшли, обговорюючи її вчинок на педраді”, – розповіла жінка.

Педагоги обіцяють витягти уроки з ситуації з Настею

“У майбутньому будемо обговорювати з батьками, в чому підніметься на сцену випускниця. Також ми плануємо в школах ненав’язливо ввести факультативний урок для учнів 10-11 класів “Дизайн одягу”, – розповіла Бистрик і додала, що Анастасія просто не послухалася маму, яка, до слова, викладає українську мову та літературу в цій же школі, і, мовляв, сильно її підвела. Вона додала, що родина Насті – благополучна. Батько працює в пожежній частині, а п’ять років тому в сім’ї з’явилися сестри-близнюки.

Сама Анастасія спілкуватися з виданням відмовилася

Проте за словами її мами Олени Фоменко, дівчина зараз готується до ЗНО, вона збирається вступати на факультет журналістики в Одеський університет. За словами однокласників, Настя просто боїться продовження скандалу, оскільки взагалі на таку реакцію не розраховувала. Мама також дивується, не розуміючи, звідки такий резонанс.

“Випускниці шкіл з інших регіонів країни і не в таких нарядах приходили за атестатами, і педагогічний колектив школи в цьому мене підтримує”, – заявила Олена Фоменко.

За словами жінки, її дочка з дитинства хотіла стати телеведучою, а в планах у неї вести власне політичне ток-шоу. Вона три роки відвідувала гурток юних журналістів в школі і писала статті в місцеві видання. Також брала участь у місцевих показах в якості моделі.

“Настя постійно переглядала глянцеві журнали, а коли побачила сукню від Dolce & Gabbana, захотіла подібний наряд на випускний. Вона дівчинка творча і її вбрання – це, швидше за все, творчий порив”, -сказала Олена Фоменко і додає, що якби можна було повернути час назад, то вона, швидше за все, переконала б дочку надіти щось інше.

Друзі та однокласники епатажної учениці запевняють, що Настя спокійна та чуйна дівчина, але їй завжди хотілося виділитися з натовпу

“Вона постійно викладала в Інтернеті подібні фотографії, адже працювала моделлю. Тому її вбрання на випускному нікого не здивувало”, – розповіла екс-учениця з паралельного класу Анастасія.

Джерело: Сегодня