Визначено найкращого дільничного інспектора міліції Житомирщини (фото)

Загальновідомо, що дільничні інспектори міліції сьогодні є універсальними міліціонерами.

Дільничного по праву називають і детективом, й експертом, і психологом. І тут немає нічого дивного, адже дуже часто він є чи не єдиним представником правоохоронних органів для тисяч громадян, скажімо, в сільській місцевості. Аби люди довіряли, йому слід бути не тільки професіоналом своєї справи, а й мати високий рівень культури, бути комунікабельним, організованим і обов’язково орієнтуватися у чинному законодавстві. Адже найчисельніша служба дільничних інспекторів багато в чому визначає обличчя органів внутрішніх справ у цілому.

Упродовж лютого-березня у міськрайвідділах міліції Житомирщини було проведено перший етап конкурсу професійної майстерності серед дільничних інспекторів міліції. А 26 квітня в Управлінні МВС України в області відбувся другий етап цього конкурсу, в якому взяли участь дільничні-переможці.

Визначити кращого серед кращих – справа непроста. Відтак, учасники мали змогу позмагатися у спеціально підібраних конкурсах. Упродовж дня вони перевіряли свої знання нормативних документів, які регламентують службу дільничних інспекторів міліції; розв’язували, усно звичайно, різні конфліктні ситуації, аби довести, що знають, як правильно діяти у критичні моменти; демонстрували свої навички володіння засобами зв’язку та спецтехнікою. Окрім функціональної підготовки, дільничні інспектори міліції випробовували себе на влучність у практичній стрільбі з пістолета „Макарова”, а також на вправність у володінні прийомами рукопашного бою.

За результатами проведених конкурсних завдань компетентне журі остаточно визначилося з переможцями. Відтак, третє місце посів дільничний інспектор Червоноарміського РВ лейтенант міліції Юрій Єрега, друге – представник Володарськ-Волинського РВ старший лейтенант міліції Олександр Лайчук. А кращим з кращих було оголошено старшого лейтенанта міліції дільничного інспектора Малинського МВ Віктора Зубка, який в усіх запропонованих конкурсних завданнях показав себе справжнім професіоналом та відмінним фахівцем, що не просто володіє знаннями й навичками, але й вміло застосовує їх на практиці, інформує Ольга Номерчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області.