Які соки протистоять старінню?

Згідно з результатами дослідження, включення фруктових соків в дієту допоможе знизити ризик виникнення хвороби Альцгеймера і деяких інших захворювань

Учені провели дослідження, яке було покликане в черговий раз довести користь антиоксидантів для організму людини.

Антиоксиданти – це речовини, які зменшують руйнівну дію вільних радикалів – основного джерела хвороб і старіння – на клітини організму. Згідно з результатами дослідження, включення фруктових соків в дієту допоможе знизити ризик виникнення хвороби Альцгеймера і деяких інших захворювань.

Вчені проаналізували хімічний склад декількох видів соків, підрахували кількість антиоксидантів, що містяться в них і виявили, що у виноградному, яблучному та журавлинному соках міститься підвищена кількість корисних хімічних сполук.

Особливу увагу вчені звертали на наявність в соках хімічних сполук – поліфенолів. Результати дослідження показали, що виноградний сік містить найбільшу кількість найрізноманітніших поліфенолів, а також запас антиоксидантів, еквівалентний виявленому нещодавно в червоних винах Бордо.

Не всі соки корисні однаково, проте, включивши в щоденний раціон виноградний, грейпфрутовий, яблучний з м’якоттю і журавлиний соки, ви збільшите кількість поліфенольних антиоксидантів в організмі, допомагаючи йому боротися з багатьма хронічними захворюваннями, пише neboley.com.ua.