За житомирянами будуть спостерігати відеокамери

Міліція має намір встановити в громадських місцях системи відеоспостереження.

МВС повідомляє, що підготувало пропозиції до Ради національної безпеки і оборони розглянути це питання за ініціативою міністра Віталія Захарченка. У відомстві наголошують, що ефективність застосування систем відеоспостереження підтверджується зарубіжним досвідом правоохоронної діяльності.

Зокрема, використання цих систем в країнах ЄС та США “значно сприяє оперативності реагування на правопорушення, швидкому встановленню осіб, які їх вчиняють”.

“Світовий досвід показує, що наявність систем відеоспостереження є стримуючим фактором для правопорушника, навіть за відсутності співробітника поліції. Облаштування громадських місць системами відеоспостереження дасть змогу громадянам почуватися на вулицях міст більш безпечно”, – стверджує МВС.

За розрахунками відомства, використання таких систем дозволить зменшити кількість працівників міліції на вулицях міст і зробить їхню роботу більш ефективною.

“Враховуючи той факт, що наразі міністерство фінансується на 42% від потреби, це дозволить більш ефективно розподіляти ці кошти не на утримання великої кількості працівників міліції, а на їх оснащення”, – зазначає МВС.

За клопотанням МВС прем’єр-міністр вже доручив КМДА “опрацювати питання встановлення відеокамер у місцях масового скупчення громадян та проведення масових заходів, у першу чергу в центральній частині столиці”. Голова МВС також просить секретаря РНБО розглянути на засіданні Ради національної безпеки та оборони питання щодо сприяння органів влади та місцевого самоврядування.

За матеріалами: ТСН