Збив людину машиною і втік? Готуйся до зустрічі з тюрмою: випадок на Житомирщині

Ця дорожньо-транспортна пригода сталася пізнім вечором у святкові травневі дні, інформує Репортер Житомира УДАІ УМВС України в Житомирській області.

В селі Лутівка Радомишльського району, Житомирської області на автодорозі Овруч-Малин-Кочерів була знайденою молода людина (1990 р.н.), яку збив невідомий автомобіль. А водій, не надавши потерпілому допомоги, з місця пригоди втік. Пораненого хлопця з тяжкими тілесними ушкодженнями доставили до Центральної районної лікарні Радомишля.

А працівники ДАІ розпочали активні пошуки того, хто вчинив цей злочин. На місці пригоди були знайдені уламки лобового скла автомобіля, одне із дзеркалів заднього виду та частки фарби салатового кольору. По цих залишках на місці наїзду, фахівці зробили висновок, що автомобіль міг бути марки “ВАЗ” або “Москвич”.

Коли ж працівники ДАІ побачили, що дзеркало заднього виду було зовсім новим, то почали обходити й місцеві автомагазини, опитуючи продавців, хто останнім часом купляв таку річ. І в одному з магазинів продавчиня пригадала, що 18 квітня високий худорлявий хлопець придбав для автомобіля “Москвич” два таких дзеркала.

Фахівці співставили усі зібрані докази і вирахували підозрюваного у наїзді на пішохода. До речі, ним виявився одноліток потерпілого. Та на запитання про його автомобіль підозрюваний почав запевняти працівників ДАІ, що його автомобіль не на ходу і вже давно нікуди не виїжджав. Тоді разом з підозрюваним ДАІшники поїхали до гаража і побачили в ньому автомобіль “Москвич” салатового кольору з будкою. Такі машини ще називають “пиріжок”.

В ньому не було лобового скла, а під капотом були відсутні деякі деталі, начебто автомобіль дійсно давно не виїжджав. Відсутнім було і друге дзеркало заднього виду. При цьому, на запитання про лобове скло власник автомобіля пояснив, що посварився із жінкою та в гарячці розбив його.

Але, при подальшому ретельному огляді на будці автомобіля працівники ДАІ знайшли вм’ятину, на якій була відслоєна фарба

Підозрюваного доставили до Радомишльського райвідділу міліції і під час бесіди він зізнався в тому, що дійсно скоїв ДТП.

____________________________________________________________________________

Працівники Державтоінспекції звертаються до учасників дорожнього руху. Якщо ви стали учасником дорожньо-транспортної пригоди, то повинні знаходитись на місці до прибуття слідчо-оперативної групи. Той, хто залишає місце пригоди, автоматично відносить себе до категорії злочинців.

А залишення потерпілої людини в небезпечному стані відповідно до ч. 2 ст. 286, ст. 135 Кримінального кодексу України передбачає позбавлення волі від 3 до 8 років”.