Жахливе вбивство на Житомирщині: знайдено тіла трьох людей

Страшна трагедія сталася в одному з сіл Новоград-Волинського району Житомирщини.

32-річний чоловік, перебуваючи у стані загострення алкогольного психозу, позбавив життя відразу трьох односельчан, серед яких була і його матір.

Повідомлення про надзвичайну подію – виявлення тіла утопленика – надійшло до міліції близько опівдня. У ході першочергових дій правоохоронці встановили, що у рівчаку неподалік села знаходився труп 57-річного місцевого жителя, чия смерть мала явно насильницький характер. Фактично за декілька сот метрів, у занедбаному будинку, оперативники знайшли тіла ще двох людей – 72-річного чоловіка та 59-річної жінки.

Зовнішній вигляд загиблих та кімнати, де вони лежали, свідчили, що тут відбулося жорстоке вбивство

Очевидці та свідки розвитку подій того ранку вказували на причетність до цих злочинів місцевого жителя, який проживав у другій частині цього ж будинку.

За словами людей, цього дня він перебував явно в неадекватному стані

Міліціонери знайшли чоловіка та затримали його. Руки, одяг, взуття підозрюваного – все було бурого кольору.

Встановлено, що затриманий, блукаючи зрання околицями села, зустрів місцевого жителя й накинувся на нього

Повалив на землю і, стискаючи за горло, окунув головою у рівчак, що протікає неподалік. Тримав, допоки той не перестав борсатись і завмер. Все відбулося дуже швидко.

Після цього підозрюваний повернувся до будинку, де мешкав, однак зайшов на половину сусідів

В одній з кімнат на ліжку побачив сплячого дідуся. Схопивши камінь, що використовувався у домашньому господарстві, кинувся з ним на старого. На крики про допомогу прибігла дружина нещасного та мати нападника, які поралися неподалік у своїх дворах. Одна з жінок, зрозумівши, що удвох їм не впоратись з навіженим, кинулась до сільради викликати міліцію. Мати ж, намагаючись вгамувати сина, стала його третьою жертвою. Тією ж каменюкою він забив і неньку.

Мені голос зсередини сказав це зробити. Він мене і привів до односельчанина і сказав: «Вбий!» А матері я кричав: «Тікайте!» Вона не послухала, то я і її… Я зло зробив, я знаю, – твердить затриманий.

За його ж словами, він багато пив горілки і напередодні теж. Навіть уночі, вставав і сам з собою випивав, що, певно, і стало причиною таких страшних дій. Чоловікові загрожує позбавлення волі строком до 15 років або пожиттєво.

Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській області