Житомирські студенти спілкувалися з Віктором Пінчуком, Маргаритою Січкар, Ірен Карпою

Вже вшосте Стипендіальна програма «Завтра.UA» проводить конкурс, в якому збирає понад 300 переможців попередніх трьох етапів на триденний форум під Києвом.

В першому етапі приймали участь 13 студентів ЖДУ ім. І.Франка, але на церемонію нагородження, яка відбулася в середині травня, було запрошено 6 переможців. Стипендіатами цього року стали Олена Волкова (студентка першого курсу магістратури ННІ іноземної філології) та Тетяна Назарчук (студентка шостого курсу ННІ філології та журналістики).

Проте найчисельнішу групу житомирської делегації склали студенти соціально-психологічного факультету, а саме: студенти V курсу Белла Антонян-Шевчук та Михайло Сидоренко, студентка ІV курсу Юлія Покотило та переможниця конкурсу наукових робіт з психології Наталія Грозь.

Але й серед переможців, виявляється, також визначалися переможці. Голова Студентського братства ЖДУ ім. І.Франка, студентка соціально-психологічного факультету Юлія Покотило на форумі була нагороджена дипломом за найкращу конкурсну роботу за науковим напрямом «Педагогіка і освіта».

Варто відмітити, що студенти соціально-психологічного факультету ЖДУ ім. І.Франка разом іншими стипендіатами виграли соціальний проект «Дворові ігри. UA», метою якого є відривання дітей від комп’ютерів, відновлення між ними живого спілкування та спонукання до активного способу життя. Його реалізація проводитиметься за фінансової та організаційної підтримки Фонду Віктора Пінчука.

Живе спілкування з такими людьми, як Віктор та Олена Пінчук, Сергій Тигіпко, Маргарита Січкар, Олександр Богуцький, Ірена Карпа, Сергій Кузин, Наталя Яресько стало одкровенням для студентів.

Вони ділилися зі стипендіатами історіями свого успіху та давали поради щодо реалізації проектів

Спеціальним гостем цьогорічного форуму став засновник Wikipedia Джиммі Вейлз, який виступив з лекцією «Як Інтернет змінює майбутнє». Лектор, як і стипендіати, був в джинсах та футболці стипендіальної програми з написом «Завтра.UA», та щиро спілкувався з українськими студентами.

На розважальну програму було запрошено молодіжний гурт «Пара Нормальних».

Юлія Дацюк, заступник голови Студентського братства соціально-психологічного факультету