Будівельну компанію КП “Житомирбудзамовник” свідомо доводили до банкрутства

Будівельна компанія “Житомирбудзамовник”, засновником якої є житомирська міська рада з сьогоднішнього дня перебуває у стадії ліквідації.

На позачерговій сесії міської ради депутати прийняли відповідне рішення. Створили ліквідаційну комісію, яка шукатиме документацію підприємства та гроші, які знилки. Звісно ж у невідомому напрямку.

Проти керівних осіб “Житомирбудзамовника” прокуратура порушила кримінальну справу

Багатоповерховий житловий будинок на Щорса, 155, який збудовано на 70% так і стоїть незавершеним. І це при тому, що майбутні власники квартир інвестували у будівництво 32 мільйони гривень. Цих коштів мало б вистачити на зведення багатоповерхівки.

Підприємство свідомо доводили до банкрутства, керівник зловживав службовим становищем, брав гроші з каси і не тільки. Попередня влада Житомира бездіяла, – Геннадій Забродський, начальник житлово-комунального господарства області.

Так створювався “Житомирбудзамовник”:

Господарська діяльність КП “Житомирбудзамовник” – “темний ліс”. Ось що каже Микола Боровець, комунальний заступник міського голови:

Репортер Житомира поспілкувався з житомирянами, які заплатили повну вартість житла, але й досі не можуть отримати квартири.

Люди кажуть, що період здачі будинку переносили декілька разів

І кожного разу у Тарнавського була “поважна” причина. Люди стомилися чекати. Їм все одно хто завершить будівництво – “Житомирбудзамовник”, чи якийсь інший субпідрядник, найнятий міською радою, головне, щоб Щорса, 155 не перетворилося на сумнозвісну житомирську “Олвіта-Буд”, або “Еліта-Центр”, або ще якось…

Мер Житомира Володимир Дебой підлив масла у вогонь. Каже, мерія не має перед інвесторами зобов’язань. Всі договори підписані з КП “Житомирбудзамовником”, якого ліквідовують, а активи цього підприємства переходять на баланс Агенції з управління майном Житомирської міської ради.

З іншого боку міський голова запевняє, що влада недопустить варіантів неотримання людьми свого житла. Будинок добудують і інвестори отримають те, за що заплатили. Для цього і була здійснена ліквідація КП “Житомирбудзамовник”. Щоб зберегти майно підприємства і цей самий будинок по Щорса, 155, щоб його не “роздерибанили” треті особи.

Завтра зранку журналістів везуть на Щорса, 155. Міський голова і керівник області розкажуть, як вони планують добудовувати цю багатоповерхівку.