Чиновники тепер зобов’язані показувати свої декларації про доходи всім бажаючим

Президент України Віктор Янукович підписав закон, що відкриває вільний доступ громадян до декларацій про доходи державних службовців.

Йдеться про закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з ухваленням Закону України “Про засади запобігання та протидії корупції”.

За словами глави адміністрації президента Сергія Льовочкіна, документ значно розширив можливості для ЗМІ і громадян щодо доступу до інформації про доходи державних чиновників.

“Законом, зокрема, внесено зміну до редакції ст. 6 закону “Про доступ до публічної інформації”. Відтепер не належать до інформації з обмеженим доступом дані, зазначені в декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, оформленої за формою і в порядку, встановленому законом “Про засади запобігання та протидії корупції”, крім відомостей, зазначених у п. 7 приміток додатку до цього закону. Таким чином, всі декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, подані держслужбовцями, є публічними, доступ до них не може бути обмежений”, – пояснив Льовочкін.

Він також нагадав, що президент України і керівництво адміністрації президента ще до ухвалення нового закону оприлюднили декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, пишуть “Факти”.