Чистити зуби після їжі – небезпечна помилка!

Не можна чистити зуби відразу після прийому їжі, як попереджають досвідчені зубні лікарі. Це може привести до серйозного пошкодження зубної емалі.

Дантисти рекомендують чистити зуби два рази в день – вранці і ввечері. Багато людей, на жаль, не виконують цю рекомендацію, а деякі навіть прагнуть перевиконати. Наприклад, відправитися чистити зуби відразу ж після щільного обіду або вечері. Але ця “екстра-чистка”, як вважають експерти, приносить зубам куди більше шкоди, ніж користі.

Так, якщо ви будете чистити зуби протягом півгодини після прийому їжі або чашки кави, то можете пошкодити зубну емаль. Справа в тому, що після вживання газованих або кислотних напоїв, якими ми часто “запиваємо” їжу, кислота буквально в’їдається в емаль, а також шар, розташований під нею. У стоматології він називається дентином.

Якщо ж ви пройдетеся зубною щіткою протягом 30 хвилин після прийому їжі, то тим самим допоможете кислоті пробитися ще далі. Це призведе до більш швидкого гниття зубів, ніж це відбувається природним чином. Дослідження показують, що безпечним лімітом є 30 хвилин. Через півгодини після прийому їжі можна почистити зуби щіткою, якщо є така потреба.

Але куди більший ефект і користь для здоров’я забезпечить девайс під назвою іригатор. Він направляє сконцентровану тонку цівку води через наконечник, що нагадує зубну щітку. Водою ви можете не тільки безпечно видалити застряглі між зубів залишки їжі, але і “вимити” камені з ясен, що позбавить вас в майбутньому від хворобливої процедури чищення каміння, що проводить зубний лікар, а також від захворювань ясен, пише Medikforum.