Далекобійник інсценував розбійний напад присвоївши півмільйона гривень

49-річний харків’янин-далекобійник сховав пакет зі значною сумою грошей в лісопосадці під Житомиром.

Після цього в якості потерпілого від збройного розбійного нападу, чоловік звернувся в міліцію і спробував обвести правоохоронців навколо пальця.

Спроба не увінчалася успіхом: замість бажаних грошей далекобійникові загрожує кримінальна справа.

Ближче до п’ятої години вечора 20 червня до чергової частини Житомирського райвідділу міліції надійшло повідомлення, що в с.Глибочиці скоєно розбійний напад на 49-річного жителя м. Харкова, водія-далекобійника. На місце події негайно виїхали слідчо-оперативні групи райвідділу міліції і обласного УМВС.

Потерпілий внаслідок нападу заявник розповів, що близько першої години дня під час його недовгої зупинки під Житомиром, до фури під’їхав автомобіль «Ауді». З машини вийшли двоє чоловіків і, наставивши на далекобійника обрізи мисливських рушниць, забрали з металевого сейфа, що знаходиться в кабіні, гроші в сумі 500 тисяч гривень, які призначалися для придбання товару. За словами потерпілого, з переляку він не встиг запам’ятати номерні знаки розбійницького автомобіля.

Поки експерти намагалися виявити всі можливі сліди, оперативники слово за словом витягували з постраждалого далекобійника якомога більше інформації.

Перший заступник начальника Житомирського РВ УМВС України в області Микола Нишпал: “Нас здивувало, що про такий зухвалий злочин чоловік повідомив в міліцію через чотири години. А в ході з’ясування важливих деталей, у нас взагалі виникли підозри, чи був злочин насправді”.

У котрий раз повторюючи історію, що з ним трапилася, далекобійник чомусь ніяк не міг пригадати, що говорив попереднього разу: два обрізи було або один, чотири злочинця напали на нього або двоє. В одному тільки він впевнено переконував правоохоронців – по дорозі з Харкова до Житомира ніде ні на хвилину не зупинявся. Але й ця інформація не знайшла свого підтвердження: водія, що ночував у фурі нині вночі, бачили на одній із дорожніх майданчиків інші далекобійники.

Вкрай заплутавшись у власних свідченнях, «постраждалий» водій здався і зізнався, що таким чином хотів присвоїти кругленьку суму грошей. Сподіваючись залишитися безкарними, далекобійник навіть запропонував міліціонерам по-братському розділити півмільйона гривень. Отримавши відмову на щедру пропозицію, вигаднику нічого не залишалося, як показати, де приховав чужі гроші.

Виявилося, що пакет з 500 тисячами він обережно поклав під чагарник в лісопосадці, що знаходиться в якихось 10 метрах від місця, де нібито стався вигаданий розбійний напад.

За словами начальника слідчого управління УМВС України в Житомирській області Василя Дячука, за свідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину в корисливих цілях (ч.2 ст.383 ККУ) далекобійникові загрожує обмеження або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років, інформує Ольга Номерчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області.