Депутат загримів на троє діб, бо спровокував конфлікт, – міліція

Нагадаємо, сьогодні, 13 червня, у смт. Любар, поблизу приміщення райдержадміністрації, з 10.00 до 12.00 відбувалася акція щодо підвищення мінімальної закупівельної ціни на молоко, участь в якій взяли представники сільських громад.

Як повідомила Репортерові Житомира учасник акції Олена Галагуза, під час мирної санкціонованої акції міліція затримала і запроторила за грати двох її учасників – депутата житомирської райради від ВО “Свобода” Михайла Сліпченка (3 доби арешту) та помічника депутата житомирської міської рад Андрія Заворуху (15 діб арешту).

Правоохоронні органи Житомирщини кажуть, що під час проведення акції, участь в якій взяли близько 50 осіб, активісти ВО “Свобода” вчиняли провокаційні дії щодо працівників міліції – шарпали за форменний одяг, висловлювались нецензурною лайкою, грубили. А після діалогу з представником райдержадміністрації невдоволені учасники заходів розлили молоко, у тому числі і на працівників міліції.

Двох активістів, які своїми діями намагались спровокувати конфлікт та на вимогу працівників міліції заспокоїтися вчинили злісну непокору, було затримано та доставлено до Любарського РВ УМВС. Наразі районним судом відносно затриманих за вчинення правопорушення, передбаченого ст. 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення, накладено стягнення у вигляді 3 та 15 діб адмінарешту.

Під час проведення акції до Любарського РВ УМВС заяви та повідомлення від учасників акції не надходили, – інфомує СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Міліція Житомирщини закликала організаторів та учасників акцій та мітингів надалі не порушувати чинне законодавство при їх проведенні, заздалегідь планувати свої заходи та поважати права інших.