Кость Бондаренко у Житомирі знайшов схожість Януковича з Брєжнєвим

“Такий же м’який у особистому спілкуванні, любить розкішне життя, слабко реагує на зовнішній тиск, але коли тиск посилюється, – спочатку йде у глуху оборону, а потім робить все наперекір”.

Таку схожість помітив вітчизняний політолог, експерт, науковець Кость Бондаренко між нинішнім президентом України Віктором Януковичем і генеральним секретарем ЦК КПРС Леонідом Брєжневим, який, як ми з знаємо з історії, керував “неосяжною батьківщиною” після Микити Хрущова.

Зі своїми спостереженнями політолог поділився з журналістами у Житомирі, до якого він прибув на запрошення місцевого осередку Комітету виборців України.

Разом з тим Президент має декілька рис, які стали справжньою несподіванкою для його оточення. Це здатність приймати самостійні рішення. Жодна з груп, які оточують Президента не може похвалитися тим, що маніпулює “гарантом”. Звісно ж є й незадоволені цим, оскільки чиїсь сподівання і рохрахунки не виправдались. Януковичу вдається розставляти систему противаг у владі, концентруючи при цьому у своїх руках всі можливі важелі управління, у тому числі й кадрові призначення.

– Ми знаємо з історії, що генсєк Брєжнєв у свій час також прийшов до влади з командою. Так ось, за декілька років, ці люди були посунуті зі своїх місць. Те ж саме може статися і з командою нинішнього Президента України, – каже Бондаренко.

Політолог уточнює: нинішній Янукович чимось схожий з Брєжнєвом кінця 60-х – початку 70-х років, на початку його затяжнього головування у ЦК КПРС.

Нагадаємо, Віктор Янукович керує країною 2,5 роки.