Ліки по схемі

Зараз мало кого дивує недбале ставлення лікарів до своїх пацієнтів.

І, напевно, кожен знає, якщо не «помазати» – то на тебе ніхто і не гляне. Проте, якщо гарно подумати, можна дійти висновків – що це ми їх так привчили. Та зараз не про хабарі чи так звані «подачки». Мова піде про необізнаність лікарів, але, підкреслю, не всіх.

Є такі обдаровані одиниці, які примудряються, навіть, лікувати наших дітей. Коли приводиш до лікаря дитину, то боїшся, чого б нового крім звичайного кашлю у неї не виявили.

Здавалось би, хрипи у дитини має почути будь-який дитячий педіатр, принаймні, цього їх мали навчати… Проте не кожен їх почує. І тут лікування починається…

Виписуючи ліки дитині, не забуваємо і «про себе», адже чим дорожчий антибіотик, тим краще буде для кишені лікарів.

Близько двох років назад потрапила з дитиною до лікарні. Чому потрапили? Кашель був дуже страшний, і ті препарати, які виписував дільничний не допомагали. У лікарні пройшли всі стандартні процедури: послухали нас, горло подивилися і направили зробити знімок легенів. За півгодини підійшли знову до лікаря, яка за знімками поставила нам діагноз «правостороння пневмонія». Був шок!

Слава Богу, за десять днів нас виписали. Все минулося. Проте у медичній карточці та у виписці діагноз виявився зовсім іншим – «бронхіт». Цікаво, а що ж тоді в дійсності у нас було?! На це питання не зміг ніхто відповісти.

Пригадала цю історію тому, що вчора ходила з дитиною до лікаря, аби її прослухали. Цікава жіночка випитувала, які ліки ми п’ємо. Вислухавши сказала: «Ну попробуйте еще Синупрет».

Для тих хто не знає, Синупрет використовується для лікування хворим гострих і хронічних захворювань дихальних шляхів з підвищеним утворенням в’язкого мокротиння; при запаленні придаткових пазух носа.

Дозування: краплі приймають зазвичай в нерозведеному вигляді всередину дорослим по 50 крапель 3 рази на добу, дітям шкільного віку по 25 крапель 3 рази на добу, дітям від 1 року до 5 років по 15 крапель 3 рази на добу, немовлятам по 10 кап 3 рази на добу. Дітям краплі можна додавати у сік або чай.

Далі, лікарка сказала таке: «Сколько его там нужно принимать? Ну Вы, сколько обычно даете ребенку?»

Моєму здивуванню не було меж, все що я змогла відповісти: «Я подивлюся дома інструкцію».

Повернувшись з дитиною додому відкриваю медичну карточку, в якій синім по білому написано: Лікування – Синупрет – ліки по схемі…

Свою креативність у лікуванні моєї дитини дільничний лікар проявила.

Марина Кузьменко