Лісники Житомирщини облаштували обабіч трас місця для відпочинку: “бери, користуйся, тільки не ламай!”

Узбіччя автомобільних доріг, які вкривають Житомирщину з кожним днем отримують все більш цивілізований вигляд. Через 7 днів Євро ж!

А це значить, скоро в Україну приїде багато людей з усього світу, щоб стати свідками Єврочемпіонату з футболу. Більша частина з них пересуватиметься власним автотранспортом.

Лісники Житомирщини подбали про комфортне дозвілля як для туристів, так і для жителів області. В лісових зонах обабіч доріг облаштували рекреаційні зони відпочинку. З’їжджаєш з дороги – і потрапляєш у справжню лісову казку, де добре і дорослим і дітям.

Репортер Житомира завдяки співпраці з прес-службою управління лісового і мисливського господарства області побував у двох таких місцях – майданчиках для відпочинку “Казковий ліс” між Коростишевом і Кочерівом на Київський трасі і “Діброва” – у тригірському лісництві обабіч Чуднівської траси.

Півгектра лісу обабіч траси лісники коростишівського лісництва перетворили на місце відпочинку дорослих та дітей. Тут дитячий ігровий майданчик, місце для вогнища, альтанки, все огорожено. Головний лісничий Коростишівського Держлісгоспу Олег Костюк каже, що на цих майданчиках лісники заробляти не збираються.

Лісники скаржаться на низький рівень свідомості деяких громадян. Нагадаємо, минулого року ця рекреаційна зона стала об’єктом нападу вандалів, які викрали дерев’яні лавки-ведмеді, розтрощили дитячу пісочницю та каруселі. Негідників так і не знайшли.

Лісники ж відновили зруйновану зону для відпочинку. Витратили на це 60 тисяч коштів Держлісгоспу. Зараз намагатимутся стерегти “Лісову казку”.

Діброва. Така поетична назва рекреаційної зони обабіч Чуднівської траси в тригірському лісництві. Місцевий майстер по дереву створив прекрасну огорожу, чудові скульптури з дерева всередині зони відпочинку. Тут казково. Ліс, горби, річка. Облаштовані місця для того, щоб комфортно відпочити усією родиною. Лісничий тригірського лісництва Валерій Іщук хвилюється за долю цієї рекреаційної зони. Створена вона для людей, гарного відпочинку…

“Бери, користуйся, тільки не ламай. Знайди хоч краплю людського у собі і зупинися, перед тим, як почнеш трощити все, що потрапляє під руку…”

Природа Житомирщини. Поле обабіч Київської траси на коростишівській об’їздній

Сільське господарство

“Казковий ліс”. Київська траса. Коростишівський район

Місце для вогнища обклали камінням. Тепер всю цю красу треба стерегти від вандалів

Мальовнича “Діброва” біля Денишів

Тут чудовий ліс

… і річка

…в якій “полюють” раколови

Журналіст Журналу Житомира Сергій Харчук осідлав дерев’яного страуса. Каже, збулась мрія його дитинства