Майже 500 житомирян протестують під стінами Верховної Ради

Сьогодні майже 500 представників опозиції Житомирщини приїхали до Києва, щоб вимагати парламент не ухвалювати мовний закон.

Як повідомив один із учасників протесту, «люди зібрались майже з усіх районів Житомирщини, проте, близько половини серед учасників складають житомиряни», пише Житомир Ньюс.

Мітингувальники вимагають, щоб народні депутати не ухвалювали мовний законопроект, ініційований Вадимом Колесніченком. Оскільки, за словами житомирян-протестувальників, «він загострює протистояння в суспільстві та є антинародним та антиукраїнським».

Проте, після відкриття головою Верховної Ради Володимиром Литвиним сесії, Рада відразу ухвалила в першому читанні законопроект Вадима Колесніченка. 234 депутати проголосували «за». Після чого, за вимогою фракцій НУНС і БЮТ, Литвин оголосив перерву на 30 хвилин. Зараз на знак протесту проти ухвалення законопроекту про мови опозиція залишила зал засідань.

Проте, залишати площу і припиняти протест мітингувальники, наразі, наміру не мають. Про це сказав Арсеній Яценюк, зокрема, він оголосив безстрокову акцію протесту опозиції проти мовного законопроекту.

Житомир Ньюс