На Житомирщині чоловік хотів продати корову, а отримає черговий строк

Ось так оказія трапилася з жителем Ємільчинського району: на чужій худобині хотів заробити грошей, а, швидше за все, отримає черговий строк.

Як кажуть, не пройшло і півроку з тих пір, як 43-річний чоловік повернувся з місць позбавлення волі в рідне село Рудня-Миколаївська Ємільчинського району. Чим зайнятися в майбутньому, придумати ще не встиг. А теперішнє з усіма щоденно-життєвими труднощами чекати його визначення не побажало, а тому вважало за краще розпорядитися трохи інакше, скориставшись на всяк випадок відсутністю у чоловіка належних висновків за раніше вчинений злочин.

Повертаючись одного разу додому з Черняхівського району, чоловік подумки переймався тяжкими думками про вічну убогість і злиденність. Але його роздуми про можливі грошові прибутки постійно нахабно переривало настирливе мукання корови, прикутої господарем біля залізничної станції. Ідея заробити на худобі прийшла в голову, здавалося, сама собою.

Буквально через півгодини корівка неспокійно крокувала по сусідньому селу в супроводі заповзятливого чолов’яги, що видавав себе в тутешній окрузі за господаря худобини, що бажає її продати.

Обійшовши село вздовж і впоперек, чоловік набрів таки на покупців, які пообіцяли до завтрашнього дня зібрати грошей і забрати корівку. Окрилений успіхом, «господар» направився до найближчого лісу, поганяючи прутиком викрадену корову. Оскільки до рідного села добиратися було далеко, йому випало провести ніч на лісовій галявині майже в обнімку коровою, що від такого походу добряче вибилася з сил.

Тільки звідки ж йому, наївному, знати, що покупці вранці прийдуть на узгоджене місце не самі, а з міліціонерами. Справжні господарі не просто засмутилися з приводу відсутності домашньої худоби на звичному місці, але і подали відповідну заяву в міліцію про зникнення годувальниці. А пильні жителі сусіднього села повідомили дільничного міліціонера, що на сільській вулиці досі невідомий чоловік якось дивно, незвичним чином намагається продати корову.

За словами начальника Черняхівського РВ УМВС України в області Ігоря Скидана, за фактом крадіжки корови було порушено кримінальну справу за ст. 185 Кримінального кодексу України, інформує Ольга Номерчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області.