На Житомирщині хлопець, пропивши всі гроші, заявив міліції що його пограбували

21 червня до Бердичівської міліції прийшов хлопець і повідомив, що годину тому його пограбували.

Юним заявником виявився 18-річний житель одного з сіл району. Хлопець перебував у нетверезому стані і вимагав, щоб міліція негайно розібралася у скоєному. А також затримала невідомого грабіжника, який відібрав у нього 500 гривень і мобільний телефон.

Деталей, необхідних для встановлення повної картини події, хлопець виразно розповісти не зумів. Переконавшись у тому, що діло нечисте, міліціонери вирішили почати розкривати злочин з перевірки правдивості свідчень самого заявника.

Напередодні ввечері молодий чоловік активно відпочивав в одному з розважальних закладів свого селища. Веселився за власні кошти. Гулянка затягнулася і юна душа зажадала продовження банкету в іншому місці. Оскільки в рідному селищі піти було нікуди, хлопець вирішив поїхати туди, де можна було б зробити вибір між нічними розважальними закладами – у райцентр.

На шляху з’явилося таксі. Юний шукач пригод одразу ж відчув себе дорослим і пообіцявши таксистові «два лічильника», скомандувавши вирушити до Бердичева.

Уже в райцентрі поблизу одного з кафе хлопець повідомив водієві сумну новину: оплатити свою поїздку йому нічим. Проте під заставу пасажир віддав свій телефон. Про це правоохоронцям повідомив вже сам таксист, показавши на доведення правдивості своїх слів закладений клієнтом мобільник.

А молодий чоловік, мабуть, затамувавши образу на таксиста, передумав продовжувати відпочинок. Замість гуляння пішов до міліції, щоб заявити про те, що був пограбований.

За словами начальника Бердичівського МВ УМВС Юрія Олефіра, за свої хмільні витівки молодик може серйозно поплатитися, оскільки ст. 383 ККУ за свідомо неправдиве повідомлення про злочин передбачає виправні роботи або арешт, або обмеження і навіть позбавлення волі.

Ольга Номерчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області