На Житомирщині затримали горе-слюсара

Для чого у під’їзді батареї? Напевно, питання безглузде.

Про їх розміщення на сходинкових майданчиках багатоповерхівок роздумував і коростенець. Остаточно вирішивши, що під’їзди без тепла зиму переживуть, вирішив демонтувати непотрібні за його переконаннями батареї. Таким чином він хотів нажитися.

Отже, не довго роздумуючи чоловік, взявся до діла. Тим часом зникненням батарей, почали перейматися мешканці. Спочатку звернулися в комунальні служби, вимагаючи пояснень. Зрозумівши, що комунальники тут ні до чого, звернулися до міліції.

За словами начальника сектору карного розшуку Коростенського МВ УМВС України в області В’ячеслава Ярошенка, на кожне повідомлення за адресами виїжджала правоохоронці. Щоразу вони фіксували одне і те саме: відсутність батарей і акуратний зріз на місці кріплення із загальною комунікацією.

А подекуди разом із батареями у під’їздах стали зникати й зливні та віконні решітки, а також металеві сітки

Проте, правоохоронцям вже ж таки вдалося затримати горе-слюсара. 29-річний чоловік за допомогою спеціального обладнання надрізував батарею за місцем її кріплення, а потім голіруч доламував. При такому демонтажу не виникало ані шуму, ані пилу.

Зараз встановлено, що затриманий викрав декілька десятків секцій опалення під’їздів.

Викрадений метал уже в якості брухту він здавав на пункти прийому, виручаючи собі на прожиття живу копійку

За підприємливий підхід до власного заробітку проти коростенця порушено кримінальні справи.

Ольга Номерчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області, за повідомленням Коростенського МВ УМВС