На Житимирщині селяни перекрили дорогу

Сьогодні, 15 червня, о 7-й годині ранку жителі села Велика Волиця Любарського району почали акцію прямої дії.

Люди не пустили в село молоковоз, перекривши рух автотранспорту на дорозі.

Таким чином селяни вимагають від підприємств-переробників розрахуватися за молоко, за яке не сплачують більш ніж півтора місяці. Також люди вимагають підвищити закупівельну ціну на молоку до 2,50 грн. за літр.

Під час перекриття руху молоковоза у бік селян лунали погрози, що їх заарештують, як активістів акції проти «молочної» мафії у Любарі 13 червня. Але жителі Великої Волиці налаштовані рішуче і стоятимуть до кінця.

____________________________________________________________________________

Нагадаємо, 13 червня у Любарі під час санкціонованої акції протесту жителів сіл району проти монополізації ринку закупівель молока у населення, міліція затримала і запроторила за грати двох її учасників – депутата житомирської райради від ВО “Свобода” Михайла Сліпченка (3 доби арешту) та помічника депутата житомирської міської рад Андрія Заворуху (15 діб арешту).

Правоохоронні органи Житомирщини кажуть, що під час проведення акції, участь в якій взяли близько 50 осіб, активісти ВО “Свобода” вчиняли провокаційні дії щодо працівників міліції – шарпали за форменний одяг, висловлювались нецензурною лайкою, грубили. Крім цього як заявляють у міліції, правоохоронців облили молоком.