На вулицях Житомира замало державної атрибутики, – Володимир Дебой

Сьогодні під час засіданння виконавчого комітету житомирської міської ради обговорили пропозиції щодо проведення у Житомирі Дня Конституції України.

Свято відзначається 28-го червня. Цей день – один з небагатьох у році, який згуртовує нас, як українців. А що може краще об’єднати навколо національних ідеалів, як не державний прапор, герб, гімн. Крім того, Євро-2012 у розпалі… сьогодні грає Україна, а про це свідчать хіба що поодинокі прапорці на вікнах приватних машин.

Міський голова зробив зауваження управлінню транспорту міськради, що не подбали про те, щоб громадський транспорт Житомира сьогодні вийшов на лінію, прикрашений національними прапорцями. Тим більше, що за словами керуючого справами виконкому Петра Кудряшова ще на минулі національні свята місто закупило достатню кількість відповідної атрибутики.

До дня Конституції України опори електропередач у центрі міста прикрасять у кольори національного прапора України.

Відзначення Дня Конституції України у Житомирі почалося з 15-го червня. З цього дня у бібліотеках Житомира відкрилися тематичні виставки. Кінотеатр Франка демонструє документальні фільми.

28-го червня у парку культури та відпочинку імені Юрія Гагаріна на літній естраді “Ракушка” та на сцені біля арки відбудуться святкові концерти.