Нелегка праця медиків має бути належно оцінена, – Микола Оніщук

Наприкінці минулого тижня по Україні пройшли урочистості з нагоди Дня медичного працівника.

Житомирщина не стала виключенням. Коростишівський, Радомишльський, Народицький, Малинський, Черняхівський, Володарськ-Волинський та Брусилівський райони вітали працівників цієї героїчної та важкої професії разом із Фондом Миколи Оніщука.

Наш відомий земляк та благодійник Микола Оніщук долучився до привітань та побажань всім тим, хто і вдень, і вночі стоїть на сторожі життя та здоров’я кожного українця. Активісти Фонду Миколи Оніщука на зустрічах вручали медикам санітарні сумки та набори для надання першої екстреної допомоги, яка часто стає вирішальною для нашого життя та здоров’я.

«Віддаю належне вашій витримці, відданості клятві Гіппократа та професіоналізму, бажаю вам міцного здоров’я, благополуччя, родинного затишку та успіхів у виконанні вашої нелегкої місії», – наголосив під час зустрічі із медичними працівниками Житомирщини Микола Васильович.

Він також висловив сподівання, що нелегка праця та щоденна турбота лікарів, медсестер, санітарів, акушерів та всіх, хто працює заради життя інших, повернуться до них людською вдячністю та шаною.

На зустрічах з нагоди Дня медичного працівника Микола Оніщук із жалем відмітив, що на сьогодні держава приділяє недостатньо уваги проблемам охорони здоров’я України. На переконання досвідченого парламентаря та громадського діяча, вкрай необхідно забезпечити робітників цієї галузі гідними умовами праці та її справедливою оплатою, медичні установи – сучасним обладнанням та достойним фінансуванням. Хворих – безкоштовним лікуванням та медикаментами, а молодь, яка мріє про призначення зцілювати та рятувати, – доступною медичною освітою.