Очищеня грошей по-житомирськи

У п’ятницю, 15 червня, 26-річний житомирянин в одному з міських провулків крошенського мікрорайону натрапив на двох жінок.

Загородивши йому дорогу, вони напівшепітом щось швидко почали говорити. Хлопець вихоплювати з бурхливого словесного потоку окремі фрази, такі як «наведено страшну порчу», «смертельна небезпека», «не тільки ти, а й твоя сім’я». Зрозумівши, що мова йде про нього, чоловік зупинився й мовчки слухав жінок, що, як виявилося, «знали» багато фактів з його життя.

Слово за слово – і вже за 15 хвилин хлопець був повністю переконаний, що декілька років поспіль всесвітнє зло накопичувалося у грошах, які зберігалися в його будинку. Він погодився віддати кошти благодійницям для проведення ритуалу очищення від чорної заздрості.

Обдурений чоловік власноруч передав віщункам ні багато, ні мало – три тисячі доларів. Ті поводили над купюрами руками, щось пошепотіли, поплювали позад себе та наказали прийти за декілька годин, аби забрати вже очищенні гроші.

Тільки повернувшись на місце зустрічі, чоловік зрозумів, що його обдурили. Зі своєю пригодою він звернувся до міліції.

За словесним портретом було складено фоторобот можливих зловмисниць, – говорить начальник Богунського РВ УМВС України в Житомирській області Олег Марковський. – Проте під час роботи з наявними фотокартками осіб, що вже притягувалися до кримінальної відповідальності за подібні злочини, постраждалий упізнав одну зі своїх кривдниць.

Наступного дня чоловік зателефонував до міліцію й повідомив, що бачив впізнану ним віщунку на одній з міських вулиць. Жінку затримали.

Ольга Номерчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області