Під час відкриття фан-зони житомирянам нагадали про імпотенцію

Сьогодні у Житомирі почала діяти зона гостинності, яка згуртує житомирян і гостей міста навколо вболівання за успіхи української збірної та збірних інших країн на Єврочемпіонаті з футболу.

Заступник міського голови Олександр Бочковський радіє за Житомир. Каже, наше місто одне з небагатьох в Україні, яке на час Євро облаштувало таку велику територію масового вболівання.

У ці хвилини матчем Польща-Греція стартував довгоочікуваний футбольний турнір, який наша країна приймає вперше. Квадратна фан-зона, у якій проводяться конкурси, діти набивають м’яча. Обабіч неї – намети, де уболівальникам має бути зручно дивитися матчі. Умови можна прирівняти до спартанських. Дерев’яні лавки. Поставили, те, що мали. Не з усіх сидячих місць добре видно екран, який біля сцени.

Екран – крутий. Фірма “Екта” за 120 тисяч гривень аренди надала свій світлодіодний монітор. Кажуть, витрати лягли на плечі “Глобала”. Але вони мають бути того варті – людей за місяць цей ТРЦ прийме дуже багато, так що має окупитися.

Житомирян поки небагато. А ось міліції – чимало. Правоохоронці по периметру пильно стережуть громадський порядок. Прес-служба обласної міліції вже встигла запевнити Репортер Житомира у тому, що безпека уболівальників буде забезпечена і відвідувати фан-зону можна без остраху.

Частина наметів – “пивні”. Ажіотажу – немає. Поодинокі громадяни втамовують спрагу пивним напоєм. Тут же журналістам вручили ось такі листівки. Око чоловічої частини нашої нелегкої професії одразу ж упало на страшне слово: “імпотенція”. Молода житомирська журналістка, колега з одного з місцевих телеканалів, побачивши це страшне слово, лише усміхнулась. Каже, жінкам це не загрожує.

Представники громадського руху “Тверезий Житомир” роздавали гостям фан-зони листівки з закликом не вживати алкогольних напоїв, особливо пива, бо пиво – отрута, наркотик, який вражає, у першу чергу, клітини мозку.

Як розповів Репортеру Житомира координатор цього руху Павло Коваль, алкоголь руйнує особистість, підриває здоров’я нації, а тому спокійно спостерігати за тим, як народ спивається у нього та однодумців бажання нема. Тому активісти вийшли у самий центр “пивного вливання” – зону гостинності, в якій за час чемпіонату буде випито не одну цистерну пива, з метою достукатися до свідомості людей. Можливо хтось задумається і перестане вживати алкоголь, – сподіваються активісти.

А ще вони переконані, що алкоголь, зокрема, пиво і футбол – поняття несумісні. Їх штучно притягнули до спільного знаменника, щоб заробляти на споюванні людей гроші. “Тверезий Житомир” обіцяє найактивніше проводити антиалкогольну пропаганду у ті дні, коли гратиме збірна України і тих громадян, хто перед матчем (і під час і після нього) вип’є, буде дуже багато.

Житомирські журналісти побажали активістам “Тверезого Житомира” успіху у їх справді корисній справі, тому що вони реально праві, і відзначили відкриття зони гостинності у Житомирі келихом пива.

Тепер чекатимемо з нетерпінням на приїзд у Житомир іноземних футбольних вболівальників з щирим бажанням продемонструвати їм місцеву гостинність.

Сергій Фещенко

“Тверезий Житомир” закликає дивитися футбол без пива