Рекреаційний майданчик на Житомирщині бачив шведів

Як ми вже переконалися, Євро-2012 Житомир оминуло.

Місцеві журналісти навіть сперечалися жартома, чи зустріне хтось з них у Житомирі за час проведення Єврочемпіонату хоч одного іноземного туриста.

Жодного поки не зустріли. І навряд чи зустрінемо. Іноземні вболівальники країною не подорожують, очевидно економлячи гроші та час, а приїжджають виключно на матч своєї збірної у конкретне місце. Плюс чемпіонат проходить у двох країнах, а тому і уболівальників удвічі менше ніж могло би бути, якби турнір проходив виключно у нас.

Лише зараз можна оцінити далекоглядність розрахунків і передбачень керівництва Житомирської області та міста Житомира, яке за останній рік не зробило фактично нічого у підготовці обласного центру до Єврочемпіонату. Вони ще тоді знали, що до нас ніхто не приїде, а тому “навіщо було впусту витрачати гроші?”. Одне слово “молодці”, що не допустили “нераціональної” розтрати бюджетних коштів.

І всеж на Житомирщині іноземні туристи були помічені. Лісники спорудили обабіч трас у тому числі й для іноземних гостей рекреаційні зони.

З’їжджаєш з траси, паркуєш зручно машину і тут тобі столики, лавочки, качелі, пісочниці, все, щоб перепочити у дорозі та відпочити з комфортом на свіжому повітрі. Про “Казковий ліс” на Київській трасі та “Діброва” на Чуднівській дорозі Репортер Житомира вже писав і показував.

Презентуємо вам “Затишок”

Рекреаційний пункт на 83-му км траси Київ-Ковель (в народі “Варшавка”). Малинський район. Кілометрів 10 від перехрестя виїзду з Малина на Варшавку у сторону Києва. Створений руками лісників Малинського лісгоспу. Їдучи цією дорогою, можете сміливо сюди заїжджати. Тут зручно і затишно. А на період Євро – навіть мобільний пункт торгівлі організовано. Продають морозиво, горішки, сухарики, сушену рибу, пива не побачили… Крім того, невеличкі сувенірчики, розраховані на туристів.

Лісник, який доглядає майданчик і жіночка, яка завідує пунктом торгівлі кажуть Репортерові Житомира, що бачили шведів. Вони тут декілька разів зупинялися. Поводили себе дружньо, йшли на контакт, намагалися з нашими лісникам поділитися якимись враженнями, але проклятий мовний бар’єр нанівець звів усі спроби порозумітися за допомогою слів.

Проте шведи без слів оцінили красу українок. Як тільки бачили наших дівчат, махали їм, вигукували якісь вітання, запрошували до спілкування.

Лісник малинського лісництва у дні Євро чергує тут з 8-ї ранку до 23-ї вечора. Уночі треба спати.