Що треба для того, що отримати довідку з БТІ у Житомирі всього за 3 дні

Треба оплатити подвійну вартість послуги.

Тобто, якщо згідно переліку послуг, які надає Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації вартість поточної реєстрації права власності на одного власника при наявності інформації в єдиному реєстрі складає 77 гривень і згідно законодавства виконується протягом 14 календарних діб, то за 154 гривні вам виконають цю роботу за 3 дні.

Те ж саме стосується і інших послуг, але все це виключно за згодою сторін. Наприклад, якщо замовник (громадянин) готовий заплатити 1000 гривень за прискорене отримання первинної інвентаризації приватного житлового фонду в міській та сільській місцевості, то спеціалісти БТІ мають визначити, чи спроможні вони з огляду на наявність усіх необхідних документів виконати цю роботу у скорочений термін. Якщо така можливість є – за згодою сторін замовник проплачує подвійну вартість послуги і отримує через 3 дні необхідні погодження.

Для чого це було зроблено?, – запитав Репортер Житомира у начальника КП “Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації” Петра Піонтківського. Виявляється, з міркувань турботи про людей

Петро Піонтківський, начальник БТІ: “Дуже часто у громадян трапляються ситуації, коли їм треба отримати довідку у прискорений термін. Це може бути відрядження, літак, відпустка, інші обставини. З метою задоволення цих потреб замовників послуг у БТІ в межах чинного законодавства введена за згодою сторін можливість виконання роботи по реєстрації права власності, виконання робіт для отримання витягу та ін…, передбачених у переліку послуг, які надає БТІ у Житомирі у скорочені сроки, а саме 3-денний термін.”

Перелік і вартість послуг, які надає БТІ у Житомирі. Хочете отримати необхідну довідку за 3 дні – платіть подвійну вартість

____________________________________________________________________________

Ця норма почала діяти у Житомирі близько місяця тому, хоча жодних змін законодавства для її запровадження не було. Брати з замовників послуг офіційно подвійну вартість за прискорені сроки виконання робіт законодавство дозволяло і раніше, але, очевидно, не було вказівки зверху це робити.

Ті, хто хоч раз мав справу з БТІ знають, що прискорити виконання робіт можна було і раніше. І знають, яким чином. Зараз же – все через банк, за згодою сторін за подвійну вартість послуги.

Сергій Форест