Скільки пива безпечно для здоров’я?

Експерти переглянули свої рекомендації з приводу доз алкоголю, безпечних для здоров’я.

І прийшли до висновку: тим, хто не хоче ризикувати, не слід пити більше 50 мілілітрів вина або 100 мілілітрів пива в день.

На думку вчених з Оксфордського університету, корисні властивості алкоголю сильно перебільшені, а безлічі смертей від раку й цирозу печінки можна уникнути, якщо люди стануть пити менше.

Зокрема, зниження щоденної дози до 50 мілілітрів вина або 100 мілілітрів пива в день лише у Великобританії може врятувати 4600 життів на рік.

Хоча існують дані про те, що помірне вживання алкоголю захищає від хвороб серця, необхідно враховувати, що спиртне підвищує ризик розвитку інших хронічних захворювань, що перекреслює захисний ефект. При цьому, незалежно від того, скільки людина п’є в середньому, дуже важливо уникати руйнівних для здоров’я пиятик.

Людям, які не п’ють, не рекомендується починати пити в цілях профілактики, оскільки існують інші більш розумні методи захисту від хвороб серця.

В даний момент жінкам офіційно «дозволено» пити півтора келиха вина в день, а чоловікам – два келихи. При цьому рекомендується мінімум два дні в тиждень утримуватися від алкоголю.

«Два келихи вина в день відтепер не можна вважати безпечними для здоров’я», – заявили вчені, нагадавши, що вживання алкоголю пов’язують з 11 захворюваннями, включаючи інсульт, гіпертонію, діабет, цироз печінки, епілепсію та п’ять видів раку.

За матеріалами: zdravoe.com