Топ-8 найкорисніших фруктів

Всі ми знаємо про неймовірну користь фруктів, які плюс до всього ще й смачні. В них містяться важливі для нас вітаміни та мікроелементи.

Незважаючи на незаперечну користь від всіх фруктів, все ж знайшлися ті, на які варто звернути більше уваги.

Звичайно ж, через сезонність у нас немає можливості вживати всі ці фрукти круглий рік, проте, варто звернути свою увагу на них в сезон.

І так, топ-8 найкорисніших фруктів:

Банан

Цей фрукт крім того, що дуже смачний, є відмінною заміною перекусу або сніданку, так як дуже ситний. Також банан сприяє зниженню тиску, запобіганню серцево-судинних захворювань. Він нормалізує роботу шлунка, усуває печію і знімає кислотність. Він навіть здатний підвищувати настрій.

Грейпфрут

Даний фрукт, який має незвичайний смак, поліпшує травлення і сприяє кращому засвоєнню їжі. Він також благотворно впливає на обмінні процеси в організмі, прискорюючи їх. Також, він дуже корисний для тих, хто хоче схуднути, так як при помірному харчуванні і регулярному вживанні грейпфрута, можна за кілька місяців скинути від 5 до 7 кілограмів.

Абрикос

У тому випадку, якщо зараз на прилавках магазинів абрикос немає, то можна сміливо їх замінювати курагою. Абрикос містить бета-каротин, який так необхідний у боротьбі зі старінням шкіри. Він також корисний і для зору. Абрикос також благотворно впливає на нервову систему.

Манго

Даний фрукт є екзотикою для наших країв, проте, останнім часом все частіше став з’являтися в наших квартирах. Цікаво, і дуже важливо знати те, що в одному манго міститься добова норма вітаміну С. Крім того, манго сприяє поліпшенню імунітету, загоєнню ран та запобігання артритів.

Ківі

Джерело вітамінів, якщо бути точним. Він сприяє очищенню кишечника, володіє легким проносним ефектом. Особливо корисний ківі при зниженні ваги, оскільки зміцнює імунну систему, і очищає організм.

Лимон

Плід № 1 при простудних захворюваннях. Взимку є незамінним в кожній квартирі. Він є відмінним жироспалювачем. Лимон сприяє зниженню апетиту.

Яблуко

Куди ж без яблук? Найбанальніші, смачні, улюблені й корисні фрукти. Варто віддати свою перевагу вітчизняним яблукам, особливо в сезон, так як в них куди більше вітамінів, ніж у завезених. В яблуках неймовірно багато клітковини і пектину. І до речі, важливо яблука їсти
разом зі шкіркою.

Папайя

Не так часто зустрінеш на прилавках, а вже тим більше і в квартирах цей фрукт, однак, варто знати, що в папайї в 15 разів більше бета-каротину і вітаміну С, ніж в апельсині. Він знижує ризик поліартриту, а також, сприяє зниженню холестерину.

За матеріалами: daily.com.ua