У Житомирі завдяки Леніну житомирські комуністи нагадали про своє існування

Сьогодні під стінами житомирської міської ради перед початком сесії представники комуністичної ідеології палко захищали свого покійного вождя – Володимира Леніна, пам’ятник якому, як почули усі хто випадково опинився у той час на Михайлівській, довершує архітектурний ансамбль тієї площі, на якій він стоїть.

Пропозиції перенести пам’ятник Леніна в інше місце у Житомирі лунають не один рік. І неодноразово це питання намагались внести на сесію міськради. Жодного разу воно не пройшло. Чи то вибори скоро, чи слова Володимира Дебоя, міського голови Житомира сказані ним місяць тому про те, що можливо й варто було б теоретично розглянути питання перенесення пам’ятника Леніну в інше місце, але без політичних спецкуляцій і з шанобливим ставленням до ветеранів та людей, які шанують Леніна, як історичну постать, підігріли емоції місцевих комуністів до точки, близької до кипіння.

Начальник житомирської митниці, головний комуніст області Микола Тимошенко отримав гарну можливість виступити перед однопартійцями

Одразу ж після початку сесії депутат-комуніст Зінаїда Стрякіна зачитала звернення у якому закликала не зазіхати на Ілліча, бо він нас усіх консолідовує. Як виявилося, питання, ініційоване однією з партій, вносити у порядок денний нинішньої сесії ніхто і не мав наміру. З радісною звісткою, що вождя не чіпатимуть представники компартії вийшли до людей.

У сесійній перерві міський голова Володимир Дебой звернув увагу на те, що недостатність інформацій використовується для підбурювання народу. “Сьогодні поприводили стареньких ветеранів, людей, яким важко пересуватися. Це неправильно”, – зауважив міський голова. Крім цього він додав, що не висловлювався за знесення пам’ятника Леніну. Каже, його слова вирвали з контексту і використали так, як комусь було вигідно.