У Житомирі з’явиться ще один цвинтар

Головний архітектор міста Житомира Тарас Борис представив основні засади містобудівної документації.

«На сьогодні ми готові представити перший етап пропозицій Генерального плану міста, що знаходиться на завершальній стадії і обумовлює основні етапи розвитку міських та приміських територій обласного центру», – каже Тарас Борис.

Вже готові пропозиції архітектора щодо визначення історичного ареалу центральної частини міста Житомира, планування вулично-транспортної мережі, зонування території та її функціональне призначення, розширення меж Житомира за рахунок приміських територій.

Модель перспективного плану міста Житомира передбачає розширення міських меж на 3 тисячі га, крім того ще понад 1 тисяча га земель резервного використання

Пропозиціями також обумовлено будівництво декількох шляхопроводів через річку Тетерів (в районі Монументу Слави та міського Гідропарку), долучення до межі міста території зелених насаджень та зон рекреаційного призначення західної частини Житомира, інформує прес-служба житомирської міськради.

У майбутньому планується повна консервація існуючого міського кладовища та спорудження нового у східній частині міста.

У південно-східній частині міста (район завокзальний аеропорт) планується створити зону зелених насаджень, територію житлової забудови та громадського обслуговування. Вздовж Київського шосе можливе спорудження автостанції, що буде повністю забезпечувати рух в Київському, Коростенькому та Коростишівському напрямку.