Україна потрапила в рейтинг цензури від Google

Компанія Google опублікувала звіт Google Transparency Report за запитами користувальницької інформації та фільтрації контенту урядовими структурами та правоохоронцями в різних країнах світу.

Згідно з даними звіту, Україна не входить до десятки країн з найвищими показниками за рішеннями від урядових органів і судів забрати контент із сервісів Google.

Згідно кількістю запитів в період з липня по грудень 2011 року в Україні було менше 10 запитів на видалення контенту за постановою суду, всі з яких були виконані. Водночас не надходило жодного запиту від інших урядових органів.

Найбільше таких запитів компанія отримала в США (117 від суду, 70 від інших органів, на кшталт поліції), Бразилії (128 і 66 відповідно), Німеччини (60 і 43), Аргентини (39) та Індії (менше 10 від суду і 96 від інших урядових органів). Зазначимо, що минулого року даних щодо України у цій категорії у Google взагалі не було.

Також Україна не була включена Google в список країн, від урядів яких в період з липня по грудень минулого року надходили запити на передачу даних користувача. У Росії таких запитів надійшло 58.

В цілому ж у світі ситуація з урядовою цензурою погіршується, зазначають в компанії. Так, в офіційному блозі повідомляється, що політичною цензурою в зазначений період займалися навіть західні демократичні країни, наприклад, Іспанія та Польща.

Нагадаємо, в березні Україна вийшла на перше місце серед країн світу за якістю інтернет-підключення.

Згідно з даними рейтингу Netindex, станом на березень 2012 року, середній показник якості доступу до Інтернету в Україні за період з 1 жовтня 2009 року по 13 березня 2012 становив 87,54 пункту, а в Росії, яка посіла друге місце – 87,02.

За матеріалами: ain.ua