В Житомирі пішохідні переходи облаштують спеціальним освітленням

Сьогодні, 21 червня, на сесії міської ради затверджено проект «Підвищення безпеки дорожнього руху на нерегульованих пішохідних переходах міста Житомира шляхом впровадження інноваційних рішень».

В рамках даного проекту планується облаштувати 54 із 88 нерегульованих пішохідних переходів міста спеціальним освітленням із застосуванням інноваційних рішень – ліхтарів направленої дії «Зебра». Облаштувати планується пішохідні переходи на вулицях з одностороннім освітленням та на погано освітлених вулицях.

Вартість інвестицій оцінюється в 781,0 тис. грн.. При цьому частка коштів міського бюджету на реалізацію проекту становить 36,0 % (281,0 тис. грн.), решта – співфінансування з Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні.

В результаті реалізації Проекту планується досягти:

– зменшення кількості ДТП у місті до середнього річного рівня в 164 од.;

– зменшення кількості смертей внаслідок ДТП до середньорічного рівня в 15 осіб;

– зменшення кількості травматизму внаслідок ДТП до середньорічного рівня в 210 осіб.

Управління муніципального розвитку міської ради має забезпечити подання даного проекту на Всеукраїнський конкурс проектів та програм місцевого самоврядування для участі у конкурсі, інформує управління по зв’язках з громадськістю міської ради.

Довідково: Щорічно в м. Житомирі відбувається більше 200 дорожньо-транспортних пригод, в яких гине 18 осіб, травмується близько 250 осіб, з усіх ДТП, що трапляються на вулицях міста близько 20% трапляється на нерегульованих пішохідних переходах (середньостатистичні дані за 2009-2011 роки). Серед аварій на нерегульованих пішохідних переходах частка ДТП в нічний час становить 85,0%, причиною цього є недостатнє освітлення пішохідних переходів.