В Житомирі відкрили дитячий майданчик вартістю понад мільйон гривень: фото

На нижній Польовій напроти нещодавно відреставрованого фонтану через дорогу ще з часів лихих дев’яностих пригнічував своїм виглядом розбитий сплюндрований дитячий майдачик.

Сьогодні йому дали нове життя. ТМ “Рудь” вклала у реконструкцію більше мільйона гривень. Для Житомира – це рекордна вартість одного дитячого майданчика. Під час відкриття його назвали “міні-парком для дітей”.

Для жителів мікрорайону Польова створили подвійне свято – окрім відкриття самого майданчика ТМ “Рудь” провела фестиваль морозива з конкурсами, іграми, розвагами. Дітей було дуже багато. Щоб спуститися з гірки, або ж покататися на качелі, малеча навіть у чергу вишиковувалась.

У розмові з журналістом Репортер Житомира батьки кажуть, що їхні діти не могли дочекатися цього дня – вже за тиждень заглядали за огорожу з надією побачити там качелі. Нижня Польова – великий район і дітей тут багато. Навіть дивно, що до цього часу всім було байдуже на те, що малечі немає де гратися.

Петро Рудь, голова правління ТМ “Рудь”: “Це подарунок від нашої компанії жителям цього району і всім житомирянам. Тут створені усі умови для комфортного відпочинку, як дітей, так і їх батьків та дідусів і бабусь”.

Йосип Запаловський, голова облради: “Сьогодні для Житомира визначна подія. Ми ще раз пересвідчуємось у тому, що ми маємо гарних земляків, меценатів, які роблять поістинну добрі справи”.

Володимир Дебой, житомирський міський голова: “Все це для вас. Приємно, що співпраця влади і підприємців реально втілюється і в Житомирі відновлено ще один майданчик. Упевнений, що він буде завжди наповнений дитячим сміхом, гарним настроєм та радістю батьків”.

Керівник міста закликав житомирян берегти те, що робиться у Житомирі. Улітку 2011 року у Гідропарку за сприяння благодійної фундації «Відкриті серця» з’явився дитячий ігровий майданчик. Цьогоріч, запевнив керівник міста, проект по встановленню нових дитячих майданчиків буде продовжено.

Вже сьогодні на відкритті майданчика керівники цієї фундації були присутні, але не як гості, а як люди, які далі готові співпрацювати із Житомиром

«Нас чекає також відкриття спортивних майданчиків та футбольних полів зі штучним покриттям на території шкіл», – запевнив Володимир Дебой.