Вчора близько сотні житомирян взялися за руки

18 червня, понад 300 житомирян прийшли на вулицю Михайлівську аби поставити свій підпис під зверненням до Верховної Ради України.

У ньому люди вимагають зняти з розгляду антиконституційний законопроект регіоналів Колесніченка – Ківалова «Про засади державної мовної політики». Впродовж всього дня активісти розповідали житомирянам про суть регіоналівського антиконституційного мовного законопроекту та його загрози.

«Люди всі схвально відгукувалися про акцію та молодіжну ініціативу. Житомиряни говорили, що приємно бачити небайдужу молодь, що гарно розмовляє українською мовою і є толерантною до інших мов, але акцентували увагу, що виступають за одну державну мову – українську», – організатор акції, координатор молодіжного крила «Фронту Змін» Ольга Фаріон.

Також у понеділок на вулиці Михайлівській лунали українські пісні, всі охочі могли послухати вірші українською мовою та, при бажанні, декламували самі

А на завершення дня підтримки єдиної державної української мови понад 100 житомирян та гостей міста взялись за руки, щоб створити дружній живий ланцюг на знак потужної підтримки єдиної державної мови в Україні.