Як правильно читати косметичні етикетки

Вас бентежить заплутана інформація на етикетках вашої декоративної косметики і продуктів по догляду за шкірою?

Настав час розвіяти невизначеність. Ось прості інструкції до читання косметичних етикеток.

Alcohol free (не містить спирту). У косметичномумаркуванні термін “спирт”, який використовується сам по собі, відноситься до етилового спирту. Косметична продукція, в тому числі з написом “безалкогольна”, може містити й інші спирти, такі як цетиловий, стеариловий, цетеариловий або ланолін алкоголь. Вони відомі як жирні спирти, і їх вплив на шкіру значно відрізняється від етилового спирту. Ізопропіловий спирт, який, як деякі споживачі могли б подумати, сушить шкіру, рідко використовується в косметиці.

Cruelty-free або Not Tested on Animals. Незважаючи на те, що ця заява означає, що продукт не тестувався на тваринах, одного разу більшість компонентів косметики були випробувані на тваринах. Зверніть увагу на слова “no new testing”, або “not currently tested” (“не було нових тестів” або “в даний час не підтверджено”). Але FDA відзначає, що не існує юридичного визначення цих термінів.

Hypoallergenic (гіпоалергенна косметика). Продукти, які, як стверджують виробники, дають менше алергічних реакцій, ніж інші косметичні продукти. Тим не менше, немає ніяких стандартів і визначень, які регулюють використання терміну або гарантують, що ці вироби є менш дратівливими для чутливої шкіри, ніж звичайні.

Ingredients (інгредієнти). У США FDA вимагає, щоб виробники косметики вносили до списку всі інгредієнти на етикетках косметики, яка продається в роздріб для споживачів – навіть якщо етикетка говорить “Тільки для професійного використання”. Інгредієнти перераховуються в порядку від найбільшої до найменшої суми у складі продукту.

Noncomedogenic (некомедогенной). Пропоновані продукти не містять інгредієнтів, що викликають засмічення (закупорювання) часу, що може привести до акне.

Shelf-life, expiration date (термін придатності). Кількість часу, при якому продукт залишається придатним до використання при нормальних умовах зберігання і використання. Зберігання косметики у вологих, теплих місцях, таких, як ванна кімната, може привести до раннього закінчення терміну зберігання.

Як ви тепер змогли самі переконатися, далеко не завжди благі і гучні заяви на етикетках від імені виробників можуть гарантувати повну безпеку для здоров’я і організму в цілому, а також екологічність косметичного продукту. Це ще один привід до того, щоб уважно читати склад косметики, пише udoktora.net.