Житомирські УДАРівці під стінами Верховної Ради захищають українську мову

Cьогодні, 5 червня, в рамках Всеукраїнської акції «Покращили» життя – взялися за мову?!», проти підписання закону про засади мовної політики під стінами Верховної Ради відбувся мітинг опозиційних сил на підтримку української мови.

Активну участь в акції взяли представники Житомирської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка» на чолі з Головою обласної організації партії, членом Політради партії Рустамом Рауповим. Під час мітингу УДАРівці виголошували своє обурення з приводу ухвалення мовного законопроекту, що розколює українське суспільство.

Під час свого виступу Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко назвав ганебним сьогоднішнє голосування у Верховній Раді. Крім того він зазначив:

«Я розмовляю українською, російською, німецькою, англійською, і впевнений в тому, що сучасна людина повинна говорити багатьма мовами, це робить світ відкритим для неї. Але як громадянин України я переконаний, що державна мова в нас повинна бути одна – українська. І вона сьогодні потребує захисту».

Партія «УДАР Віталія Кличка» звертається до інших опозиційних сил з вимогою виробити спільний план протидії провокаторам, які намагаються «проштовхнути» скандальний мовний закон

«Мова йде про захист української державності, і тут потрібно діяти спільно, рішуче, консолідовано і узгоджено. Інакше події розгортатимуться так, як це трапилося сьогодні. «УДАР» поки що не має фракції в парламенті, інакше сьогодні ми б протистояли цій ганьбі. Наша партія захищатиме єдину державну мову – українську – поза парламентом і всіма доступними засобами», – наголосив Віталій Кличко.

Зазначимо, що в акції взяли участь понад дві тисячі представників партії «УДАР» з усіх регіонів