Житомирські дороги ремонтуватимуть наступного року

Одна з найболючіших проблем як для України в цілому, так і для Житомирщини – стан доріг. Особливо це стосується тих, що зв’язують сполученням невеличкі населені пункти.

Сьогодні на Житомирщині – понад 1600 сіл і майже 7 з половиною тисяч кілометрів доріг місцевого значення. Підтримувати їх у більш-менш належному стані – справа районної та обласної влади. Капітально ж ремонтувати вже допомагає держава.

Як зазначив під час прямого ефіру на обласному радіо начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури області Василь Сухораба, в цьому році грошей на поточний ремонт виділено значно менше, ніж в попередній раз.

Всі фінансові ресурси були спрямовані на зведення доріг міжнародного значення до Євро-2012. Ті автомобільні дороги, які знаходяться в найбільш критичному стані, вже в наступному році будуть робити в перш чергу.

За словами Василя Сухораби, в цьому році на ремонт доріг в області виділено тільки 95 мільйонів гривень. А ось в наступному на ці потреби передбачають понад 200 мільйонів гривень.

Джерело: Житомирська Хвиля