Житомирські школяри відобразили “Євро-2012” в малюнках

В будинку офіцерів відкрилась виставка живопису під назвою ” Діти. Євро-2012. Світ”.

З першого ж погляду ці малюнки вражають різнобарв’ям і глибиною розкриття теми: “Діти поєднали образ футболу з образом України, що в дитячому понятті вже нерозривно пов’язано. Немає жодного похмурого малюнка. Всі яскраві малюнки і це означає, що і українських футбол, і Україна мають блискуче майбутнє” – зауважує директор житомирського будинку офіцерів Лариса Вовкогон, яка зініціювала проведення художнього конкурсу разом із молодіжною громадською організацією “Артсело”.

Голова організації і керівник художньої студії Олена Гузенко розповіла, що до конкурсу долучилися діти з різних шкіл Житомира віком від 7 років до 16. На фінал відібрали більше 20 кращих робіт, дизайнери оформили картини в рами, організатори влаштували справжній вернісаж: з гостями, розвагами і конкурсами на футбольну тематику, та, звичайно, нагородженням переможців. А визначити їх було нелегко, визнає Олена Гузенко: “Кожна робота чимось цікава: за думкою, за ідеєю, за втіленням. То ж важко вибрати кращих. Тому вирішили зробити номінації, аби відзначити багатьох конкурсантів, бо ми вже вийшли за межі призових місць”.

Член журі, відомий в області спортивний журналіст Юрій Чернишов додав, що в багатьох конкурсних роботах вдало поєдналися футбольна тематика та український колорит, і, головне, проглядається авторська індивідуальність: “Помітно, по-перше, небайдужість до теми. Багато хто з дітей цю тему сприймають, і досить глибоко. Помітне бажання висловити свою думку, висвітлити так, як, власне, сам автор бачить”.

Гран-прі конкурсу малюнків дістався 9-річній Олександрі Швець за малюнок “Всесвіт футболу”, в якому поціновувачі побачили філософський, навіть космогонічний підхід до розкриття теми: на полотні зображені три стилізовані барвисті спортивні арени-планети, а замість зірок у безмірному просторі – футбольні м’ячі.

Подарунки для учасників виставки були також спортивного характеру – футбольний м’яч з символікою “Євро2012” та набори для гри у бадмінтон, інформує “Житомирська хвиля”.