Житомирські студенти допомагають іноземцям на Євро-2012

Студенти Житомирського державного університету імені Івана Франка під час проходження літньої практики працюватимуть перекладачами фiнальної частини чемпiонату “Євро-2012”.

Зараз вони беруть участь в органiзацiї волонтерської дiяльностi “Євро-2012”: проводять вуличні просвiтницькі флеш-моби, розповсюджують iнформацiйно-просвiтницькі матерiалiв щодо утвердження цiнностей здорового способу житгя.

Крім того, влiтку студенти ЖДУ імені Івана Франка будуть проходити практику в денних пришкiльних та оздоровчих таборах, дитячих санаторiях, спортивних центрах, iнтернатах, профiлактичних та оздоровчих групах дитячих лiкарень. У притулках для бездоглядних дiтей, вiддiлах у справах неповнолiтнiх, вiддiлах у справах сiм’ї та молодi при виконанчих комiтетах та iнших установах, якi причетнi до органiзацii лiтнього вiдпочинку дiтей.

Традиційно, кращi студенти-третьокурсники ЖДУ імені Івана Франка пройдуть практику у Британському мовному таборi «АВС САМР», Мiжнародному дитячому центрi «Артек», Всеукраїнському дитячому центрi «Молода гвардія», оздоровчому центрi «Сонячний» Одеської областi, оздоровчому таборі представництва Московського науково-дослiдного iнституту мiкроелектронiки i заводу «Мiкрон», який знаходиться у селищi Гурзуф бiля Ялти, та Ялтинському таборi виробничо-комерцiйної фiрми «Ларанд ЛТД».

Частина студентiв проходитиме літню практику в пришкiльних оздоровчих таборах Житомира та Житомирсько областi, в обласному притулку для бездоглядних дiтей, в мiськiй та районних дитячих лiкарнях.

Юлія Демусь, 20 Хвилин