“Житомирводоканал” може зупитини свою роботу

Депутати Житомирської міської ради одноголосно прийняли звернення до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова щодо критичної ситуації в роботі КП «Житомирводоканал».

У ньому зокрема, йдеться про те, що заборгованість за електроенергію станом на 01.06.2012 року складає 32,4 млн. грн. і щомісяця зростає на 1,5 млн. грн. Рішенням суду всі рахунки підприємства арештовані. Фінансова діяльність фактично паралізована.

Крім того, заборгованість з платежів до бюджету складає 6,7 млн. грн. Підприємство змушене додатково сплатити близько 2,0 млн. грн. у вигляді штрафних санкцій, судового та виконавчого збору. Тому підприємство стало перед загрозою повної зупинки.

Основною причиною такої складної ситуації є низький рівень тарифів на послуги водопостачання та водовідведення, що становлять лише 64% та 83 % собівартості відповідно для населення та для інших споживачів. Різниця в тарифах складає 56,1 млн. грн., в тому числі за період дії Закону України «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг», який набрав чинності 22.07.2010 р. – 25 млн. грн.

Тому, з метою попередження надзвичайної ситуації у зверненні висловлюється прохання прискорення проведення розрахунків щодо погашення заборгованості з різниці у тарифах, а також врегулювання питання встановлення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення для комунального підприємства «Житомирводоканал» на рівні повної собівартості.

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради